Σοκαρισμένος είναι ολόκληρος ο πλανήτης από την τρομερή ιστορία επιβίωσης τεσσάρων μικρών παιδιών, τα οποία κατάφεραν να επιζήσουν για τουλάχιστον 40 ημέρες στο άγριο περιβάλλον της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Μάλιστα, αντιλαμβανόμενοι το διεθνές ενδιαφέρον, οι Αρχές της Κολομβίας έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από τα πρώτα λεπτά του εντοπισμού των παιδιών που αναζητούνταν μετά την πτώση αεροσκάφους.

Όταν οι άνδρες του στρατού της Κολομβίας κατάφεραν να εντοπίσουν τη 13χρονη Λέσλι και τα αδέλφια της 9 και 4 ετών, αλλά και ένα μόλις ενός έτους μωρό, τους έδωσαν να φάνε συγκινημένοι.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ένας άνδρας, ο οποίος κράτησε στην αγκαλιά του, σαν πατέρας, το μικρότερο κοριτσάκι που φαίνεται φοβισμένο και αδύναμο.

Έτρωγαν καρπούς

Η Λέσλι, το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά, η πραγματική ηρωίδα της περιπέτειας που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Τα παιδιά μέλη της φυλής Ουιτότο είχαν γνώση τού πώς πρέπει να ζήσουν στη ζούγκλα. Η Λέσλι ήξερε ποιους καρπούς μπορούσαν να καταναλώσουν τα παιδιά, ενώ στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο βρήκαν και κάποια από τα πακέτα που πετούσαν τα σωστικά συνεργεία κατά τη διάρκεια των ερευνών. Έτσι κράτησε στη ζωή τα αδέρφια της.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις αρχές Μαΐου. Η μητέρα και τα παιδιά πήραν το αεροπλάνο για να ξεφύγουν -όπως είπαν- από επικίνδυνες ομάδες ανταρτών που απειλούν τους ιθαγενείς του Αμαζονίου της Κολομβίας.