Η κεντρική εκλογική επιτροπή της Ρωσίας ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες τις οποίες η Μόσχα ισχυρίζεται ότι προσάρτησε. Η ημερομηνία που ορίστηκε, η 10η Σεπτεμβρίου, συμπίπτει με τη διεξαγωγή εκλογών σε άλλες ρωσικές περιφέρειες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το TASS, ένα άλλο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, η πρόεδρος της επιτροπής Έλα Παμφίλοβα δήλωσε πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) έκριναν πως η ψηφοφορία μπορεί να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία δεν ασκεί πλήρη έλεγχο στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα στην ανατολική και νότια Ουκρανία και οι μάχες συνεχίζονται και στις τέσσερις. Εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών κυβερνητών προγραμματίζεται να διενεργηθούν τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία ανακήρυξε τις περιφέρειες αυτές τμήμα του εδάφους της αφού διεξήγαγε εσπευσμένα δημοψηφίσματα, όπως τα αποκάλεσε, στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα οποία η Δύση και το Κίεβο κατήγγειλαν ως παράνομα και καταναγκαστικά.