Μία ευχάριστη έκπληξη από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σε εκδήλωση για την διασφάλιση ένταξης των προσφύγων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησε στην εκδήλωση, στην οποία έκπληξη προκάλεσε μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Σχοινά για την στήριξη που παρέχει στους μετανάστες.

 «Αντιπρόεδρε Σχοινά, ευχαριστούμε για την στήριξη των προσφύγων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως» είπε στο σύντομο μήνυμά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

 Ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε πως «με χαρά απευθύνομαι

@TentOrg#EuropeanBizSummit στο Παρίσι. Η διασφάλιση της ένταξης των προσφύγων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα».

 «Η οργανωμένη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού είναι καλό πράγμα. Το νομικό μας πλαίσιο της ΕΕ θα αντικατοπτρίζει αυτό. Οι πρόσφυγες φέρνουν ταλέντο, δεξιότητες και φιλοδοξίες» τόνισε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.