Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος του Κούκεσι Σαφέτ Γκζίσι, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που τον δείχνει σε ερωτικές περιπτύξεις στο γραφείο του.

Η εισαγγελία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι είχε κινήσει ποινική διαδικασία για την υπόθεση, αν και δεν είναι σαφές ποιες μπορεί να είναι οι ακριβείς κατηγορίες.

Πιθανολογείται ότι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για «κατάχρηση καθήκοντος».

Ο Γκζίσι από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο οποίος μόλις είχε κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στις 14 Μαΐου, παραιτήθηκε και ζήτησε συγγνώμη μέσω του καναλιού του στο Facebook, ενώ σημείωσε ότι το βίντεο ήταν μια «παγίδα» που σχεδίασε η αντιπολίτευση.


«Ζητώ βαθύτατη δημόσια συγγνώμη σε όποιον είδε αυτό το άσχημο βίντεο σήμερα. Μετά από μια δύσκολη εκστρατεία και αντιπαράθεση με τους αντιπάλους μου, μετά την οποία βγήκα νικητής, δυστυχώς έπεσα θύματα μιας παγίδας που είχε προετοιμαστεί λεπτομερώς από το ίδιο χέρι των ανθρώπων, τους οποίους αντιμετώπισα στις εκλογές», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό και είμαι περισσότερο από ξεκάθαρος ότι σε αυτή την κατάσταση δεν έχει αξία κανενός είδους εξήγηση. Εδώ και αρκετό καιρό έχω στενή σχέση με την εν λόγω κοπέλα, αλλά φυσικά δεν έχω καμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη.

Δεν μπορώ πλέον να είμαι το άτομο που εργάζεται σε αυτό το κρατικό γραφείο, καθώς πρόδωσα την εμπιστοσύνη αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που πίστεψαν και συνεργάστηκαν μαζί μου για να κάνω το Κούκεσι μια ολοένα και καλύτερη πόλη», συμπλήρωσε.


Προηγήθηκε απόφαση «καρατόμησης» του, από το υπουργικό Συμβούλιο - με εντολή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα - που αποφάσισε επίσης την διεξαγωγή τοπικών εκλογών για την ανάδειξη νέου δημάρχου.

Αφού ανακοίνωσε την παραίτησή του, η υπουργός Οικονομικών Nτελίνα Ιμπραήμι, είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας τον παύει αμέσως από τα καθήκοντά του.

Το Kούκεσι, η πόλη που διοικούσε ο Γκζίσι είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της Αλβανίας με υψηλό ποσοστό ανεργίας και επηρεάζεται βαθιά από τη μαζική μετανάστευση, ειδικά προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει πληθυσμό μειούμενο. Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης «Sëisscontact», ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά 13% την τελευταία δεκαετία και σχεδόν το 37% των υπολοίπων κατοίκων δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να μεταναστεύσει.

Το ροζ βίντεο, που κοινοποιήθηκε γρήγορα μέσω WhatsApp, εμφάνιζε τον έως πρότινος δήμαρχο Κούκεσι σε ερωτικές περιπτύξεις με νεαρή κοπέλα, που όπως αποκάλυψε διατηρεί σχέση.

Ο 51χρονος πρώην δήμαρχος Κούκεσι είναι επιχειρηματίας και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroGjici Security και της Kevin Construction. Είναι επίσης πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομάδας FK Kukësi της αλβανικής Superliga. Δήμαρχος Κούκεσι εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του 2019.