Ως «παρία» χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, εκτιμώντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο» στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν πρόεδρος της Ρωσίας αποδυναμώθηκε από τη σύντομη ανταρσία της Wagner.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πλέον αποδυναμωμένος, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι δύσκολο να πει κανείς, αλλά ξεκάθαρα χάνει τον πόλεμο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι πλέον «ένας παρίας σε όλο τον πλανήτη» και τόνισε ότι «χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό (της χώρας) του».

Ο Λευκός Οίκος παραμένει προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του στον απόηχο της ανταρσίας που έκανε το περασμένο Σαββάτο η ρωσική μισθοφορική οργάνωση κατά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Σε πρόσφατο διάγγελμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι «οι οργανωτές αυτής της εξέγερσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη ανταρσία της Wagner ως «εγκληματική δραστηριότητα που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της χώρας». Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η Δύση ήθελε να δει τους Ρώσους στρατιώτες να αλληλοσκοτώνονται.