Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης (29/06) στο Παρίσι, στο περιθώριο πορείας έγινε στη μνήμη του 17χρονου ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ανταποκριτές του Reuters αναφέρουν ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί για την πορεία. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν πλήθος κόσμου να βρίσκεται στους δρόμους στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού. 

Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή του Κλαμάρ πυρπολήθηκε ένα τραμ τη νύχτα που πέρασε.

Δείτε βίντεο:


Στον απόηχο των επεισοδίων η δημοτική αρχή του Κλαμάρ, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού, ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 (τοπική ώρα) για τις επόμενες τέσσερις νύχτες.

Ξεχωριστά, η επικεφαλής της περιοχής Ιλ ντε Φρανς, η Βαλερί Πεκρές, ανέφερε στο Twitter ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τραμ μετά τις 21:00 σήμερα το βράδυ στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα (29/06) η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνολικά 40.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν απόψε στη Γαλλία, 5.000 από τους οποίους στο Παρίσι και τα προάστιά του, λόγω του κινδύνου να εκδηλωθούν νέες ταραχές που συνδέονται με τον θάνατο του εφήβου.

Κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως στον αστυνομικό

Κατηγορία για εκ προθέσεως ανθρωποκτονία απαγγέλθηκε στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε την Τρίτη τον 17χρονο έφηβο στην Ναντέρ και ο κατηγορούμενος αστυνομικός προφυλακίστηκε, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

«Ο αστυνομικός παραπέμφθηκε σήμερα στο πλαίσιο έναρξης δικαστικής έρευνας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Tου απαγγέλθηκε αυτή η κατηγορία και κρίθηκε προφυλακιστέος», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.