Ένα λευκό «Χ» σε μαύρο φόντο θα είναι πλέον το νέο λογότυπο του Twitter, που αποχαιρετά το γνωστό μπλε πτηνό. Στην αποκάλυψη του νέου logo προχώρησαν ο Έλον Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Λίντα Γιακαρίνο.

«Το Χ είναι εδώ: ας το κάνουμε», έγραψε σε τουίτ η Γιακαρίνο, η οποία ανήρτησε επίσης φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Οι λογαριασμοί της Γιακαρίνο και του Μασκ φέρουν το λογότυπο X, αν και το μπλε πουλί εξακολουθεί να εμφανίζεται στην πλατφόρμα.

Το χάσταγκ "#GoodbyeTwitter" (Αντίο, τούιτερ) πλημμύρισε την πλατφόρμα σε μια αναφορά στο παλιό λογότυπο, καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν το νέο. Ο Μασκ ανέφερε σε ανάρτηση χθες Κυριακή πως ήθελε να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και έκανε δημοσκόπηση μεταξύ των εκατομμυρίων ακολούθων του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αν θα τους άρεσε να αλλάξει το χρώμα του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο.



«Εφαρμογή για όλα»

Μερικές εβδομάδες πριν ολοκληρώσει την απόκτηση του Twitter πέρυσι, ο Μασκ είχε πει πως η αγορά της εταιρείας θα επέσπευδε τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για όλα» με την επωνυμία «X» από τρία σε πέντε χρόνια. Ο Μασκ αγόρασε το x.com από την PayPal το 2017, λέγοντας ότι έχει «συναισθηματική αξία». Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής του x.com ως διαδικτυακής τράπεζας το 1999, η οποία αργότερα έγινε το PayPal.

Αν και η επίσημη σελίδα του Twitter στην πλατφόρμα έχει μετονομαστεί σε «X», το domain x.com δεν έχει ενεργοποιηθεί. «To X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας -επικεντρωμένο σε ηχητικά, βίντεο, μηνύματα, πληρωμές/τραπεζική- δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε χθες η Γιακαρίνο στο Twitter.