Σε ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα βρίσκεται το Βερολίνο για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο, καθώς στο νησί των Ιπποτών υπάρχουν πολλοί Γερμανοί τουρίστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, με αντικείμενο τις πυρκαγιές προκειμένου να αποφασιστεί εάν χρειάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων για τους Γερμανούς πολίτες.

«Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί», δήλωσε, νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αντρέα Ζάσε, και σημείωσε ότι η ομάδα διαχείρισης κρίσεων θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να συντονιστεί με τους συναδέλφους μας επί τόπου και να αποφασίσει για πιθανά περαιτέρω μέτρα».

Στη Ρόδο βρίσκεται από χθες ο επικεφαλής του νομικού και προξενικού τμήματος της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος, σε συνεργασία με τον επίτιμο πρόξενο στο νησί, προσπαθούν να διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών τους. Σύμφωνα με την κ. Ζάσε, η κατάσταση παρακολουθείται στενά, οι ταξιδιωτικές οδηγίες αναθεωρούνται διαρκώς, και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές και την κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει επισκεφθεί τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων και έχει εκφράσει τις ευχαριστίες του στα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση και συντεταγμένη κινητοποίησή τους σε τόσο απρόβλεπτες και δύσκολες συνθήκες.