Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μέσα από το κελί κράτησής του, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, στην οποία ανέφερε ότι η τελευταία απόρριψη της αίτησής του από το αλβανικό δικαστήριο ήταν αναμενόμενη από τον ίδιο, αν και οι συνήγοροί του θεωρούσαν ότι λόγω των αδιάσειστων στοιχείων θα τον άφηναν ελεύθερο.

«Είμαι αμετακίνητος, όρθιος, ήρεμος και ακλόνητος. Με γενναιότητα αντιμετωπίζουμε το θράσος των ισχυρών και όπως έλεγε ο Πλάτων, το θάρρος δημιουργείται στους ανθρώπους και από οργή και από μανία και από δύναμη, ενώ η γενναιότητα προέρχεται από τη φύση και τη σωστή διάπλαση των ψυχών», δηλώνει με σιγουριά.

Ο ίδιος κάνει ξεκάθαρα λόγο για το σχέδιο του Έντι Ράμα: «Πρώτον, δεν θέλει να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως δήμαρχος Χειμάρρας και δεύτερον θέλει να ξεριζώσει τον Ελληνισμό από τη Βόρεια Ήπειρο».

Ο Μπελέρης διευκρινίζει ότι «ο Ράμα με χρησιμοποιεί για επίδειξη ισχύος και εκφοβισμό του Ελληνισμού», όπως και για να κρύψει παρατυπίες προηγούμενων ετών στο περιουσιακό. «Η ανθελληνική του στρατηγική δεν είναι πρόσφατη ούτε κεραυνός εν αιθρία. Κι αυτό το γνωρίζει η ελληνική διπλωματία και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις».

«Η εκλογή μου επιβεβαιώνει με τον πλέον βροντερό τρόπο την ύπαρξη και την ισχύ της ελληνικής μειονότητας στον δήμο Χειμάρρας. Αυτό είναι που δεν αντέχει ο εγωισμός του Ράμα, αλλά και ο αλβανικός εθνικισμός», τονίζει.