Μία πραγματικά εκπληκτική ανακάλυψη συνέβη στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μία παράξενη πέτρα ως στοπ πόρτας, αλλά ανακαλύπτει ότι αξίζει έναν θησαυρό, καθώς επρόκειτο για μετεωρίτη!

Ο μετεωρίτης, αυτός ο παράξενος βράχος βάρους 10 κιλών, χρησιμοποιείται ως στόμιο πόρτας σε μία τοπική φάρμα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. «Μπορούσα να καταλάβω αμέσως ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο», εξήγησε η Μόνα Σιρμπέσκου, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο του Central Michigan (CMU), αφού ερεύνησε το αντικείμενο.

«Είναι το πιο πολύτιμο δείγμα που έχω κρατήσει ποτέ στη ζωή μου, νομισματικά και επιστημονικά». Ο Ντέιβιντ Μάζουρεκ, ιδιοκτήτης φάρμας στο Μίσιγκαν, είχε ρωτήσει τη γεωλόγο Σιρμπέσκου αν μπορούσε να εξετάσει έναν βράχο που είχε εδώ και 30 χρόνια.

«Σε 18 χρόνια, τίποτα τέτοιο δεν μου είχε συμβεί ποτέ». Όχι μόνο ήταν ένας διαστημικός βράχος, αλλά ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Η πέτρα, που ονομάζεται «μετεωρίτης Έντμορ», είναι ένας μεγάλος μετεωρίτης από σίδηρο και νικέλιο, με σημαντική παρουσία νικελίου, περίπου 12%.



Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο άνδρας αγόρασε το αγρόκτημα το 1988 και ύστερα από μία περιήγηση επιθεώρησης, είδε αυτή τη μεγάλη παράξενη σε όψη πέτρα και τη χρησιμοποίησε για να σταματήσει μία πόρτα υπόστεγο.

Ο πρώην ιδιοκτήτης είπε ότι τη δεκαετία του 1930 αυτός και ο πατέρας του είχαν δει τον μετεωρίτη να χτυπά την ιδιοκτησία τους τη νύχτα, κάνοντας μια μεγάλη ρακέτα. Το επόμενο πρωί το ζευγάρι βρήκε τον κρατήρα με τον μετεωρίτη στη μέση «ακόμα ζεστό».

«Αυτό που συνήθως συμβαίνει με αυτούς σε αυτό το σημείο είναι ότι οι μετεωρίτες μπορούν να πουληθούν και να εκτεθούν σε ένα μουσείο ή να πουληθούν σε συλλέκτες και πωλητές που θέλουν να βγάλουν κέρδος», είπε η Σιρμπέσκου.

Τελικά, ο Μάζουρεκ, ο νέος ιδιοκτήτης, πούλησε την πόρτα του στο πλανητάριο «Abrams State University» του Μίσιγκαν για 75.000 δολάρια.