Αναζωπυρώνονται οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του αρχηγού της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, μετά από επίσκεψη του σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, διαρροές από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανέφεραν ότι ο Ραζμάν Καντίρον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και ότι είναι σε κώμα. Το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, ο στενός συνεργάτης του Πούτιν έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες, λέγοντας πως είχε όντως επισκεφτεί την Κεντρική Κλινική της Μόσχας για λογαριασμό του θείου του που νοσηλεύεται εκεί.

«Φίλοι, αυτές τις ημέρες η οικογένειά μας ανησυχούσε πολύ για τον αγαπημένο μας θείο, Magomed Abdulkhamidovich Kadyrov. Δόξα στον Παντοδύναμο, βρίσκεται ήδη στην ανάρρωση. Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού μου ταξιδιού στη Μόσχα, με την πρώτη ευκαιρία, επισκέφθηκα την Κεντρική Κλινική, όπου τον βρήκα σε καλή διάθεση», έγραψε στο Telegram ο Καντίροφ.

Ακολούθως, διέψευσε επίσης τις φήμες για την υγεία του, λέγοντας: «Θα σχολιάσω επίσης τις φήμες γύρω από την κατάσταση της υγείας μου. Δόξα στον Παντοδύναμο, είμαι ζωντανός και υγιής και δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμη και στην περίπτωση που έχω κάποια ασθένεια, πρέπει να γίνεται φασαρία... Αν και αυτό έχει το πλεονέκτημά του - τώρα το κοινό γνωρίζει ποια μέσα ενημέρωσης και ποια πρόσωπα λένε ψέματα στους αναγνώστες τους».