O Ρόμπερτ Μενέντεζ, που βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για δωροδοκία, παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας τη μέχρι στιγμής απόφασή του να μην παραιτηθεί, παρά τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, που, όπως αναγνώρισε, έχει να αντιμετωπίσει μπροστά του. Είπε ότι είναι βέβαιος πως όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία, θα αθωωθεί και θα παραμείνει γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ και τόνισε τέσσερα σημεία...

Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις κατηγορίες

Ζήτησε αρχικά να αντιμετωπιστεί ως αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, καθώς, όπως είπε, και εισαγγελείς κάνουν λάθη, όπως έχουν ξανακάνει στη δική του περίπτωση στο παρελθόν. Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω απ' όλα αυτά.

Σε δεύτερο σημείο αναφέρθηκε στην Αίγυπτο, όπου υπάρχει εκτενώς το κατηγορητήριο, όπως έχουμε δει. Είπε ότι όλα τα χρόνια που υπηρετεί έχει ταχθεί συστηματικά υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει τηρήσει σκληρή στάση σε όλες τις παραβιάσεις της κυβέρνησης Σίσι.

Νόμιμα και δηλωμένα στην εφορία τα χρήματα

Σε σχέση με τα χρήματα, τόνισε πως πάντα κρατά χρήματα στο σπίτι λόγω της ιστορίας της οικογένειάς του. «Ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά αυτά τα χρήματα προέρχονται από τους μισθούς μου, είναι νόμιμα και είναι δηλωμένα στην εφορία», ανέφερε.

Και τέταρτον, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έχει κάνει για τους πολίτες στο Νιου Τζέρσεϊ και σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Επανέλαβε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί απέναντι σε δικτάτορες, όπως του Ιράν, της Τουρκίας και της Κούβας.