O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Μπάιντεν: Δεν παρότρυνε για αυτοσυγκράτηση τον Νετανιάχου

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Νετανιάχου ανέδειξε την πιθανότητα να μπει στη Γάζα. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν τον προειδοποίησε να μην το κάνει», λέει στο CNN ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τη συνομιλία.

Η απόφαση του Μπάιντεν να μην παροτρύνει τον Νετανιάχου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αμέσως μετά τις επιθέσεις, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το απόλυτο σοκ και το εύρος της βίαιης επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ που κάνει αυτή τη στιγμή διαφορετική, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή (8/10).

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

Νετανιάχου: "Πρέπει να μπούμε στη Γάζα"

Το μήνυμα του Νετανιάχου, ουσιαστικά, σηματοδότησε ποια θα είναι η απάντηση της χώρας του στην επίθεση της Χαμάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «μακρύ και δύσκολο πόλεμο».

«Πρέπει να μπούμε. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, με τον Λευκό Οίκο και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο στην ιστοσελίδα.