Οι ιστορίες φρίκης αμάχων στον πόλεμο στο Ισραήλ είναι συνεπακόλουθο των αποφάσεων που πήραν η ένοπλη οργάνωση Χαμάς και η κυβέρνηση του Ισραήλ για αντίποινα. 

Μια τέτοια ιστορία είναι κι αυτή μιας νεαρής μητέρας από την Παλαιστίνη που έχασε τα δυο παιδιά της σε βομβαρδισμό των δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου των Ισραηλινών με τη Χαμάς που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή.

Οι βόμβες των Ισραηλινών χτύπησαν τα δύο παιδιά τους και τους έκοψαν το νήμα της ζωής.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media η μητέρα από την Παλαιστίνη, που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο «Shifa» στη Γάζα, ξεσπάει για το θάνατο των παιδιών της.



Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα παιδιά μου δεν πρόλαβαν καν να φάνε


Η μητέρα, ζων θύμα του πολέμου στο Ισραήλ, που δεν επέλεξε, που έχει δίπλα της ένα κοριτσάκι (είναι άγνωστο αν είναι κι αυτό παιδί της), το οποίο προσπαθεί να την ηρεμήσει, δείχνει αρχικά να τα έχει χαμένα.

«Το παιδί μου εξαφανίστηκε», λέει. Λίγο μετά μιλάει για το θάνατο, όχι ενός αλλά και, των δύο παιδιών της.

Τα αναζητάει φωνάζοντας: «Πού είναι τα παιδιά μου;» Αμέσως μετά, λέει με σπαρακτικό τρόπο: «Τα παιδιά μου σκοτώθηκαν πριν προλάβουν καν να φάνε. Πέθαναν πεινασμένα. Ορκίζομαι, σκοτώθηκαν πριν κάνε προλάβουν να φάνε».

«Είμαστε φτωχοί. Είμαστε ανυπεράσπιστοι άνθρωποι. Αρκετά κόσμε…», φωνάζει, στην απέλπιδα προσπάθειά της να σταματήσει τον πόλεμο στο Ισραήλ.