Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ.


Μπλίνκεν: "Από την εποχή του ISIS έχουμε να δούμε αυτού του είδους τη διαφθορά"

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτουν τα νώτα του Ισραήλ» δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, στους δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του και πρόσθεσε: «Στεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στην τρομοκρατία».

«Από την εποχή του ISIS έχουμε να δούμε αυτού του είδους τη διαφθορά» υπογράμμισε ο ίδιος.

"Θα αυθηξθεί ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών"

«Γνωρίζουμε ότι 22 Αμερικανοί σκοτώθηκαν μετά από επιθέσεις της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο», σημείωσε ο Μπλίνκεν, τονίζοντας ότι: «Ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί». «Ταυτόχρονα, έχουμε έναν αριθμό Αμερικανών που παραμένουν άφαντοι. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την κυβέρνηση του Ισραήλ για να προσδιορίσουμε πού βρίσκονται και αν κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή τους».

«Σημαντική αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που ζήτησε το Ισραήλ βρίσκεται καθ' οδόν και αναμένουν περισσότερες αιτήσεις» συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σέβονται το διεθνές δίκαιο και τους νόμους του πολέμου: «Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ θα λάβει όλες τις προφυλάξεις που μπορεί».