Ένα σοκαριστικό βίντεο που έρχεται από το Λονδίνο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει τη στιγμή που δύο γυναίκες αφαιρούν αφίσες αθώων Ισραηλινών παιδιών και ανθρώπων που βρίσκονται όμηροι στα χέρια της Χαμάς.

Η Βρετανοϊσραηλινή γυναίκα που κινηματογράφησε το περιστατικό αποκάλυψε, μάλιστα, πως δέχτηκε λεκτική επίθεση από άλλα μέλη του κοινού, ενώ έβαζε τα φυλλάδια στο βόρειο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμα: Τελεσίγραφο 24 ωρών από το Ισραήλ: Εντολή μετακίνησης 1,1 εκατ. Παλαιστινίων από τη Γάζα - Προ των πυλών η χερσαία επιχείρηση

Ο λόγος για τη Νέτα Φίμπις, η οποία γνωρίζει κάποιον που απήχθη από τη Χαμάς και υποστήριξε, μιλώντας στη MailOnline, ότι έγινε αποδέκτης ύβρεων και εκφοβίστηκε από περαστικούς καθώς τοποθετούσε τις αφίσες για να «υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η 23χρονη δήλωσε ότι ορισμένοι από τους Εβραίους φίλους της «φοβούνται» στους δρόμους της Βρετανίας από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση, καθώς έγιναν επίσης αποδέκτες ύβρεων και προσπαθούσαν ακόμη και να κρύψουν τη θρησκεία τους για να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις.

Η διδακτορική φοιτήτρια επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μία από τις τελευταίες πτήσεις της British Airways από το Τελ Αβίβ αυτή την εβδομάδα και είπε ότι τα πράγματα ήταν «δυσάρεστα» και «ανησυχητικά» από τότε που επέστρεψε.

Η Νέτα γεννήθηκε στο Ισραήλ, αλλά πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά της όταν ήταν τριών ετών. Πρόσφατα επέστρεψε για να κάνει το διδακτορικό της στη νευροβιολογία στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. «Το Σάββατο το πρωί ξύπνησα από τους πυραύλους, άκουσα τις σειρήνες και είδα την ιστορία να ξετυλίγεται στις ειδήσεις», είπε. «Όταν είδαμε ότι οι εντάσεις είχαν κλιμακωθεί, οι γονείς μου κατάφεραν να με βάλουν σε μια πτήση, σχεδόν την τελευταία πτήση με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο». Η νεαρή πήρε ένα από τα τελευταία αεροπλάνα της British Airways που έφευγαν από την ισραηλινή πρωτεύουσα και υποστήριξε μάλιστα ότι το αεροπλάνο έπρεπε να περιμένει, καθώς ο Σιδερένιος Θόλος του Ισραήλ κατέρριπτε πυραύλους από πάνω τους.

Η Νέτα είπε ότι όλοι οι φίλοι της πίσω στο Ισραήλ προσπαθούν να προφυλαχθούν από τους πυραύλους που εκτοξεύει η Χαμάς και ότι άτομα της ηλικίας της καλούνται ως έφεδροι. Είπε ότι ήταν «ανήσυχη» από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήθελε να κάνει κάτι για να βοηθήσει, γι' αυτό τύπωσε τα φυλλάδια για να τα διανείμει. Μία από τις αφίσες δείχνει τον τετράχρονο Άριελ, του οποίου η απαγωγή μαζί με τον μόλις μηνών αδερφό του Κφίρ και τη μητέρα τους Σίρι Σίλμπερμαν-Μπίμπας προκάλεσε φρίκη σε όλο τον κόσμο.

Λονδίνο: Το βίντεο-σοκ με την αφαίρεση των αφισών

Όσον αφορά το περιστατικό με την αφαίρεση των αφισών που καταγράφηκε σε βίντεο, όλα ξεκίνησαν όταν η Νέτα και η μητέρα της έβαζαν τις αφίσες γύρω από το Mornington Crescent στο βόρειο Λονδίνο. Στη συνέχεια, δύο γυναίκες τις πλησίασαν και άρχισαν «να σκίζουν επιθετικά τα φυλλάδια», κάτι που η Νέτα άρχισε να τραβά σε βίντεο.

Μάλιστα, όταν οι δύο γυναίκες ρωτήθηκαν γιατί δεν κάνουν κάτι για την Παλαιστίνη, απάντησαν θυμωμένα «αυτό είναι για την Παλαιστίνη!».

«Είναι παιδιά, είναι αθώοι άνθρωποι», τους απάντησε τότε η Νέτα αναφερόμενη στους ομήρους που κρατά η Χαμάς, για να λάβει την απάντηση: «Τι λέτε για τα παιδιά στην Παλαιστίνη;».

Μιλώντας στη MailOnline, η Νέτα ανέφερε ότι και η ίδια όπως πολλοί Ισραηλινοί γνωρίζει άτομα που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς. «Έχουν απαχθεί αθώοι - μια στενή οικογενειακή μου φίλη, η γιαγιά της είναι μία από αυτές που έχουν απαχθεί», είπε.

Φοβάται ακόμα και στο Λονδίνο

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι αν και νιώθει πιο ασφαλής στη Βρετανία, ανησυχεί μήπως ως κοινότητα βρεθούν στο στόχαστρο μετά και τα τελευταία δραματικά περιστατικά στο Ισραήλ. «Αισθάνομαι πιο ασφαλής στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ δυσάρεστα εδώ. Είναι απλά πραγματικά ανησυχητικό. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που φοβούνται που είναι Εβραίοι τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας από τους φίλους μου είναι πιο θρησκευόμενος από εμένα, φοράει κιπά και κυκλοφορεί για αρκετές μέρες με καπέλο και ο μπαμπάς μου είδε κάποιον που φοράει κιπά να τον βρίζουν».

Η Νέτα τόνισε επίσης ότι ενώ το σπίτι των γονιών της βρίσκεται σε μια κυρίως εβραϊκή κοινότητα, εξακολουθεί να ανησυχεί μήπως μάθει ο κόσμος ποια είναι η θρησκεία τους. «Έχουμε ένα μικρό σύμβολο -μια μεζούζα- στο σπίτι μου, που δείχνει ότι είμαστε Εβραίοι. Είπα στους γονείς μου να το κατεβάσουν γιατί είμαι αγχωμένη. Ζούμε σε μια εβραϊκή περιοχή, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι ακόμα ασφαλής».