Ο ισραηλινός στρατός, ετοιμάζεται να διευρύνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς είναι έτοιμος για «συντονισμένες επιχειρήσεις από αέρα θάλασσα και στεριά» όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την χώρα ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις.

27806475
27806477
27806479
27806481
27806487
27807463
27807786
27808042


Μεσανατολικό: Αγωνία μετά τη λήξη του τελεσιγράφου του Ισραήλ

Η διαταγή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να αποχωρήσουν από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, θεωρείται ως ένδειξη ότι επίκειται χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού. Μια χερσαία εισβολή που περιλαμβάνει αστικές μάχες και ενέχει τεράστιους κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό που δεν έχει που να κρυφτεί σε αντίθεση με τους μαχητές της χαμάς που έχουν στη διάθεσή τους ολόκληρο δίκτυο υπόγειων τούνελ.

Χιλιάδες άτομα στα σύνορα με Αίγυπτο

Η αγωνία για τους Παλαιστινίους που μαζεύουν όπως όπως τα λιγοστά υπάρχοντά τους και φεύγουν με κάθε τρόπο από στη Λωρίδα της Γάζας μεγαλώνει μετά τη λήξη του ισραηλινού τελεσίγραφου του Ισραήλ για ασφαλή έξοδό τους από την πολιορκημένη περιοχή όπου κρυβονται οι ένοπλοι της Χαμάς.

Στα σύνορα με την Αίγυπτο, μαζί με τους Παλαιστίνιους, συρρέουν αλλοδαποί που βρίσκονταν στη Λωρίδα της Γάζας. Η άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει σε ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει στην πολιορκημένη περιοχή οδήγησε τις Αιγυπτιακές Αρχές να μπλοκάρουν το άνοιγμα της συνοριακής γραμμής μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, η οποία επρόκειτο να μείνει ανοιχτή για πέντε ώρες. Μάταια όμως. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διπλωματικές πιέσεις για να δοθεί περισσότερος χρόνος να βρεθεί λύση, να ανοίξει η Αίγυπτος τα σύνορα για να μπορέσει ο άμαχος πληθυσμός να διαφύγει από την περιοχή που αναμένεται να γίνει σημείο σφοδρών συγκρούσεων.