Τρισδιάστατους χάρτες 15 πόλεων, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου και του Δουβλίνου, θα μπορούν να εξερυνήσουν οι χρήστες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Θέλατε ποτέ να κάνετε μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού; Ή μήπως να ρίξετε μια ματιά σε εκείνο το νέο εστιατόριο πριν κάνετε κράτηση; Τώρα, το εργαλείο Immersive View του Google Maps θα σας επιτρέψει να τα κάνετε όλα αυτά από την άνεση του τηλεφώνου σας.

Ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα, η νέα λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν ακριβή τρισδιάστατα μοντέλα πόλεων και ακόμη και να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό των κτιρίων.

Συνδυάζοντας εκατομμύρια εικόνες προβολής του δρόμου και δορυφορικές φωτογραφίες, η Google έχει καταστήσει το εργαλείο διαθέσιμο σε 15 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Δουβλίνο και το Παρίσι. Η Google αναφέρει ότι το εργαλείο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν γραφικές διαδρομές και να διευκολύνει την πλοήγηση, προσομοιώνοντας τον καιρό και την κίνηση στη διαδρομή.

Έναρξη της νέας βελτιωμένης έκδοσης τρισδιάστατης πλοήγησης

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά την έναρξη της Immersive View – (μιας πολύ βελτιωμένης έκδοσης τρισδιάστατης πλοήγησής) από πέρυσι.

Από αυτή την εβδομάδα, όμως, οι χρήστες θα μπορούν για πρώτη φορά να το χρησιμοποιήσουν για διαδρομές σε επιλεγμένες πόλεις.

Επιλέγοντας την προβλεπόμενη ώρα της ημέρας, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν έναν πολυδιάστατο χάρτη της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων καιρικών φαινομένων, του φωτισμού, ακόμη και των προβλέψεων για την κυκλοφορία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Κρις Φίλιπς, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ομάδας Geo της Google, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει βασικό μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης των Google Maps.«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής σε αυτό το ταξίδι για την οικοδόμηση του μέλλοντος των χαρτών και αυτό καθοδηγείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη», δήλωσε ο Φίλιπς.

Χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης

Οι λεπτομερείς τρισδιάστατοι χάρτες δημιουργούνται με τη χρήση μιας προηγμένης τεχνικής τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται νευρωνικά πεδία ακτινοβολίας, η οποία μετασχηματίζει εικόνες δύο διαστάσεων σε τρισδιάστατα μοντέλα.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, η Google λέει ότι είναι σε θέση να αναδημιουργήσει το πλήρες πλαίσιο μιας τοποθεσίας, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, των δομών και των λεπτομερειών του φόντου.

Η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Google για το Ηνωμένο Βασίλειο, Ντέμπι Γουάινστιν, δήλωσε: «Οι κάτοικοι του Λονδίνου και οι τουρίστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους Χάρτες για να κατανοήσουν ακόμη βαθύτερα αυτή την πραγματικά ιστορική πόλη».

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε τεχνολογίες με βάση την τεχνητή νοημοσύνη όπως αυτές που παρέχουν καινοτόμες λύσεις σε καθημερινές προκλήσεις».

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αναζητούν στους Χάρτες για συγκεκριμένα αιτήματα όπως «γάλα για τα ζώα» ή «κολοκύθα με το σκύλο μου» και θα λαμβάνουν πίσω αποτελέσματα φωτογραφιών για την αναζήτησή τους.

Η Google αναφέρει ότι αυτά τα αποτελέσματα δημιουργούνται μέσω ανάλυσης Τεχνητής Νοημοσύνης των δισεκατομμυρίων φωτογραφιών που μοιράζονται οι χρήστες του Google Maps.

Από αυτή την εβδομάδα οι νέες λειτουργίες αναζήτησης θα είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

 Οι χάρτες θα περιλαμβάνουν επίσης πλέον περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας και τη θέση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Από αυτή την εβδομάδα οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να βρίσκουν περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, όπως αν ένας φορτιστής είναι συμβατός με το αυτοκίνητό τους και αν είναι γρήγορος ή αργός.

Η Google θα καταγράφει επίσης πότε χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές θα παρέχονται μόνο από τους χρήστες του Google Maps.

Πηγή: dailymail.co.uk