Έξαλλος έγινε αξιωματούχος της Χαμάς, όταν ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή τον ρώτησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τους σφαγιασμούς Ισραηλινών στον ύπνο τους μέσα στα σπίτια τους, μετά την επίθεση των Παλαιστίνιων τρομοκρατών στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος της Χαμάς, Γκαζί Χαμάντ, ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του BBC, Χιούγκο Μπατσέγκα, πώς δικαιολογεί το γεγονός ότι Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν ενώ κοιμόντουσαν στα κρεβάτια.

Tότε, το στέλεχος της Χαμάς εξοργίστηκε με την ερώτηση αυτή για τους θανάτους των κατοίκων του Ισραήλ.

Ο Γκαζί Χαμάντ, πάντως, δεν έδειξε την οργή του με λόγια. Την έδειξε με τη στάση του.

Πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε το στέλεχος της Χαμάς

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της Χαμάς δεν απάντησε ποτέ στον δημοσιογράφο του BBC.

Μάλιστα, πέταξε το μικρόφωνο και είπε ότι αποχωρεί. Το στέλεχος της Χαμάς έφυγε αφήνοντας «παγωμένο» τον δημοσιογράφο.

Λίγο πριν είχε πει ότι οι θάνατοι των αμάχων κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών σε αυτές τις κοινότητες δεν ήταν εσκεμμένες, αλλά αποτέλεσμα «συγκρούσεων» που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ανταποκριτής του BBC επισήμανε ότι δεν πρόκειται για «σύγκρουση» όταν κάποιοι εισβάλλουν στα σπίτια αμάχων και τους σκοτώνουν.

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο από τη νέα καταδρομική χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Νεκρά υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε αμάχους, ούτε υπήρχε σχετική απόφαση», είπε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Λίγο μετά ήρθε η ερώτηση για τους σφαγιασμούς Ισραηλινών και το στέλεχος της Χαμάς… έγινε καπνός.