Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να σφυροκοπά τη Γάζα, με τους Ισραηλινούς να χτυπούν από στεριά, αέρα και θάλασσα, σε άλλη μια ένδειξη πως η μαζική χερσαία εισβολή είναι πολύ κοντά.

Το Ισραήλ στοχεύει στις θέσεις της Χαμάς, μετά τη βροχή ρουκετών προς το Τέλ Αβίβ από την ισλαμιστική οργάνωση.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.


Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου», ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».



Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κάλεσε τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθουν νότια, τονίζοντας ότι είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. Μάλιστα, εξήγησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε περισσότερους βομβαρδισμούς σήμερα για να «προετοιμάσουν το έδαφος» στη Γάζα.


«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.