Σε αντίποινα για το πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σε σχολείο στην Εϊλάτ προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, καθώς ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε στη Συρία, με στόχο «την οργάνωση που το διεξήγαγε» στο συριακό έδαφος, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν αυτή.


Ισραήλ: Το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για κάθε τρομοκρατική ενέργεια

«Σε αντίδραση στο UAV από τη Συρία που έπληξε σχολείο στην Εϊλάτ», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν την οργάνωση που διεξήγαγε την επίθεση πριν από λίγο», ανέφεραν χαρακτηριστικά μέσω X (του πρώην Twitter), χωρίς να αναφέρουν το όνομά της.


*Διαβάστε εδώ: Διεθνής Διάσκεψη στο Παρίσι: Το παρασκήνιο με την παρέμβαση Μητσοτάκη για τον θαλάσσιο διάδρομο στη Γάζα - Καμπανάκι στη "φίλη" Ιερουσαλήμ

Πρόσθεσαν πως καθιστούν «το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για κάθε τρομοκρατική ενέργεια».

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έπεσε χθες Πέμπτη σε σχολείο στην λουτρόπολη Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

«Ένα UAV έπληξε πολιτικό κτίριο στην πόλη Εϊλάτ», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ μέσω X (του πρώην Twitter). «Η ταυτότητα του UAV και οι περιστάσεις του συμβάντος τελούν υπό εξέταση», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τσαχάλ επιτόπου, το κτίριο ήταν σχολείο και μέσα σε αυτό βρισκόταν κόσμος τη στιγμή της έκρηξης.

Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών προσέφεραν ψυχολογική υποστήριξη σε επτά ανθρώπους σε κατάσταση σοκ.


Το drone έπεσε σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Εϊλάτ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου. Η παραθαλάσσια πόλη φιλοξενεί το τρέχον διάστημα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από το βόρειο Ισραήλ, που γειτονεύει με τον Λίβανο, και από το νότιο Ισραήλ, την περιοχή που γειτονεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.