Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο από τη Νέα Υόρκη προς τη Λιέγη, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να επιστρέψει, όταν κατά τη διάρκεια της πτήσης… ένα άλογο έφυγε από το κλουβί του.

Περίπου μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από το JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Βέλγιο, το φορτηγό αεροπλάνο επικοινώνησε με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για να τους ενημερώσει για το ζώο που δραπέτευσε.

"Έχουμε ένα άλογο στο αεροπλάνο που ξέφυγε από το κλουβί του… επιστρέφουμε Νέα Υόρκη"

Το ηχητικό της επικοινωνίας πιλότου και κέντρου ελέγχου:

«Μάλιστα, κύριε. Είμαι ένα φορτηγό αεροπλάνο», ακούγεται να λέει ο πιλότος σε μια καταγραφή του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που απέκτησε το Live ATC.

«Έχουμε ένα ζωντανό ζώο, ένα άλογο, πάνω στο αεροπλάνο και το άλογο κατάφερε να ξεφύγει από το κλουβί του. Δεν έχουμε πρόβλημα ως προς την πτήση, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορούμε να βάλουμε το άλογο πίσω με ασφάλεια».

Τα δεδομένα του FlightRadar24 δείχνουν ότι το αεροπλάνο είχε ανέβει στα 31.000 πόδια, πριν αναγκαστεί να πάρει στροφή στα ανοιχτά της Βοστώνης. Στη συνέχεια, φέρεται να έριξε περίπου 20 τόνους καυσίμων πάνω από τον Ατλαντικό, για να διασφαλίσει πως το αεροπλάνο δεν θα ξεπερνούσε το όριο ασφαλείας της προσγείωσης.

Πιλότος σε πύργο ελέγχου: "Έχουμε ένα άλογο σε... δυσκολία"

Ακολούθως, ακούγεται ο πιλότος να ζητεί από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας την παρουσία κτηνιάτρου, όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Φτάνοντας εκεί, ένας υπάλληλος του πύργου ελέγχου τον ρωτά αν χρειάζεται βοήθεια. «Στο έδαφος αρνητικό, στη ράμπα, ναι», απαντά εκείνος. «Έχουμε ένα άλογο σε… δυσκολία».