Τρομακτικά νέα πλάνα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της σφαγής στο Φεστιβάλ Nova δείχνουν τρομοκράτες της Χαμάς να πυροβολούν δύο γυναίκες, καθώς προσπαθούσαν να τραπούν σε φυγή.

Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας στο Αλουμίμ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά του φεστιβάλ, σύμφωνα με το κανάλι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης του Νότιου Ισραήλ (South First Responders) στο Telegram.


Δείχνει μια ομάδα να φτάνει στο κιμπούτς, αφού έφυγε από το φεστιβάλ, νομίζοντας ότι είναι ασφαλής από τυχόν περαιτέρω επιθέσεις, ανέφεραν οι South First Responders.

Ωστόσο, ξαφνικά δέχονται ενέδρα από τρεις ενόπλους της Χαμάς, που φαίνονται να τρέχουν προς το μέρος τους κουβαλώντας κάτι που φαίνεται να είναι καλάσνικοφ AK-47.

Στη συνέχεια, ένας από τους τρομοκράτες της Χαμάς φαίνεται να κυνηγάει δύο γυναίκες, προλαβαίνοντας τελικά τη μία πριν της αρπάξει τα μαλλιά και την πυροβολήσει από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια, η φίλη της παγώνει από φόβο και εκλιπαρεί για τη ζωή της τον ένοπλο, ο οποίος ωστόσο την εκτελεί χωρίς δισταγμό.

Οι ένοπλοι της Χαμάς έφτασαν με φορτηγάκια και αλεξίπτωτα πλαγιάς στο Φεστιβάλ Nova κοντά στο Ρεΐμ στη διάρκεια της μαζικής εισβολής τους στο Νότιο Ισραήλ. Τρομακτικά βίντεο έχουν καταγράψει νεαρούς να τρέχουν να σωθούν, πολλοί εκ των οποίων έπεσαν άθελά τους στην ενέδρα των τρομοκρατών.

Ορισμένοι επιζώντες περιέγραψαν πως έτρεξαν προς το μέρος ενστόλων, για τους οποίους νόμιζαν ότι ήταν μέλη της ισραηλινής αστυνομίας ή των IDF που έρχονταν να τους σώσουν, προτού διαπιστώσουν έντρομοι ότι αυτοί που αντίκριζαν ήταν στην πραγματικότητα εκτελεστές της Χαμάς. Περί τα 260 άτομα εκτελέστηκαν στο Φεστιβάλ Nova, ενώ ένας απροσδιόριστος αριθμός μεταφέρθηκαν ως όμηροι από τους ενόπλους στη Γάζα.