Καθώς η Ρωσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο βαίνουν πια θετικά για αυτήν, η ζήτηση για ρωσικά οπλικά συστήματα σημειώνει κάθετη αύξηση. Αεροσκάφη όπως τα μαχητικά Su-35, τα ελικόπτερα Ka-52, τα άρματα μάχης T-90 και τα βαριά συστήματα Θερβοβαρικών έχουν καταγράψει σημαντική ζήτηση στην παγκόσμια αγορά όπλων μετά τις μάχιμες επιδόσεις τους στην Ουκρανία.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Rostec, Vladimir Artyakov είπε, «μιλάμε για συγκεκριμένα δείγματα για τα οποία έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον λόγω των αποτελεσμάτων στην πολεμική τους δράση. Αυτά είναι, για παράδειγμα, τα μαχητικά Su-35, τα μαχητικά ελικόπτερα Ka-52, τα άρματα μάχης T-90, το βαρύ σύστημα θερμοβαρικων κεφαλών TOS-1A, αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Msta-S, τα πυρομαχικά Tornado-G και Tornado-S, Kub-E, συστήματα αεράμυνας, συστήματα ελέγχου UAV και ελαφρά όπλα».

Ο Artyakov δήλωσε ότι το ρωσικό στρατιωτικό υλικό έχει αποδείξει την αξιοπιστία και την ισχύ του όταν αντιμετωπίζοντας ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η δύση στο πεδίο της μάχης κατά την διάρκεια της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης», ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενη συνέντευξη στη Rossiyskaya Gazeta.

Ο Artyakov διαβεβαίωσε ότι όλοι οι συνεργάτες της Rostec παρακολουθούν την συμπεριφορά των ρωσικών όπλων στη μάχη, εξετάζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και εντοπίζουν τομείς προς βελτίωση. Εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι της ρωσικής βιομηχανίας λαμβάνουν πληροφορίες απευθείας από την ειδική επιχειρησιακή ζώνη και συνεργάζονται με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να κανονίσουν συναντήσεις μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων, σχεδιαστών και μηχανικών. Παρά το γεγονός ότι η πολεμική βιομηχανία δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τις διεθνείς κυρώσεις, αυτή συνέχισε να εμπορεύεται τα οπλικά της συστήματα για εξαγωγή σε εκθέσεις πολεμικού υλικού στις οποίες της επετράπη να συμμετάσχει, όπως στο Ντουμπάι πρόσφατα, και σήμερα σημειώνει άνοδο.

Το Su-35 Flanker-E, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα ρωσικά αεροσκάφη στον συνεχιζόμενο πόλεμο. Ο Alexander Mikheyev, πρόεδρος της Rosoboronexport, δήλωσε νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης: «Σύμφωνα με σχόλια από ξένων ειδικών, το πολλαπλών χρήσεων μαχητικό αεροσκάφος Su-35 είναι το καλύτερο αεροσκάφος μεταξύ των μαχητικών τέταρτης και 4++ γενιάς». Μια άλλη πλατφόρμα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων που αναπτύσσονται εκτενώς στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι το ελικόπτερο Ka-52 Alligator. Το Alligator χρησιμοποιήθηκε για την εξάλειψη των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων και προγεφυρωμάτων και προκάλεσε όλεθρο στα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής αντεπίθεσης του Ιουνίου. Το επιθετικό ελικόπτερο έχει επίσης παρουσιαστεί σε ξένους αγοραστές, με αρκετές χώρες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για αγορά. Επιπλέον, η Ρωσία έχει προγραμματίσει να διαθέσει το ελικόπτερο σε πυροσβεστική έκδοση για πολιτική χρήση Ka-32A11M σε παγκόσμια κλίμακα. Το ελικόπτερο μπορεί να χωρέσει τέσσερις τόνους νερού και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Παρά την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και τις δυτικές κυρώσεις που ακολούθησαν, η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία φαίνεται ότι αναπτύσσεται και παρουσιάζει μια νέα άνθηση.