Μεγάλη πτώση είδαν στα ποσοστά τους οι Συντηρητικοί, οι οποίοι έπεσαν στα χαμηλά ποσοστά που είχαν μετά τη Λιζ Τρας, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τον, πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.


Βρετανία: 18 μονάδες πίσω από τους Εργατικούς, οι Συντηρητικοί του Σούνακ


Δημοσκόπηση της Savanta που διεξήχθη μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου στον απόηχο της δήλωσης προϋπολογισμού του φθινοπώρου έθεσε τους Εργατικούς στο 44 τοις εκατό και τους Τόρις στο 26 τοις εκατό, δίνοντας στον Σερ Κιρ Στάρμερ ένα συνολικό προβάδισμα 18 μονάδων.

Οι Εργατικοί παρέμειναν αμετάβλητοι σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που διεξήχθη μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου, αλλά οι Τόρις έπεσαν κατά μία μονάδα.

Είναι το χαμηλότερο μερίδιο ψήφου των Τόρις που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο και το από κοινού χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που η κυρία Τρας έφυγε από το Νο10 τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Ο Κρις Χόπκινς, διευθυντής πολιτικών ερευνών στη Savanta, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter):
«Η αλλαγή από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση είναι ελάχιστη, αλλά αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων των Συντηρητικών που έχουμε καταγράψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για να δώσουμε το πλαίσιο, δεν έχει υπάρξει χαμηλότερο από το 26% από την τελική δημοσκόπηση της θητείας της Τρας».