Φωτιά άρπαξε ένα Boeing 737 ενώ βρισκόταν στον αέρα, με το βίντεο που κατέγραψε την τραγική στιγμή να συγκλονίζει.

Ειδικότερα, ένα ρωσικό αεροπλάνο με 176 επιβάτες παραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Novosibirsk το πρωί της Παρασκευής, αφότου οι κινητήρες έπιασαν φωτιά λίγο μετά την απογείωση, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Το γεγονός κατέγραψε μάλιστα βίντεο που αναρτήθηκε.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μεταδίδει ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί, τοπική ώρα, όταν το αεροπλάνο, Boeing 737, της εταιρείας S7, πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Novosibirsk στη Μόσχα και αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα.

 «Δεν τραυματίστηκε κανείς», δήλωσε αξιωματούχος της Εισαγγελίας Μεταφορών Δυτικής Σιβηρίας, προσθέτοντας ότι «οι επιβάτες φιλοξενήθηκαν στο κτίριο του αεροδρομίου μέχρι να προετοιμαστεί δεύτερο αεροπλάνο για την πτήση».

Η Εισαγγελία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού, ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία του αεροπλάνου εν αναμονή της έρευνας.

Σοκάρει το βίντεο με το αεροσκάφος να φλέγεται

Βίντεο που τράβηξε επιβάτης απεικονίζει το τρομακτικό θέαμα, δείχνοντας την τουρμπίνα να τυλίγεται στις φλόγες έξω από τα παράθυρα των επιβατών.

 «Ο δεξιός κινητήρας, δίπλα στον οποίο καθόμουν, πήρε φωτιά ενώ ήμασταν ακόμα στον διάδρομο προσγείωσης, πολλές φλόγες ξέσπασαν», περιέγραψε επιβάτης, εξηγώντας: «Απογειωθήκαμε και φούντωνε μία φορά κάθε 10 με 20 δευτερόλεπτα. Τότε ο δεύτερος κινητήρας έπιασε φωτιά και έλαμψαν ταυτόχρονα».

Οι πιλότοι ζήτησαν αμέσως επείγουσα προσγείωση και κατέβασαν το αεροσκάφος με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Tolmachevo του Novosibirsk χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η προσγείωση έγινε περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση, με τον πιλότο να εξηγεί στους επιβάτες κατά την προσγείωση ότι και οι δύο κινητήρες ήταν εκτός λειτουργίας και πως το αεροσκάφος έπρεπε να ρυμουλκηθεί μετά την υπερθέρμανση των φρένων.

Ένας επιβάτης δήλωσε ότι «κατά την προσγείωση, ο πιλότος είπε ότι τα φρένα πήραν φωτιά».

Οι 176 επιβάτες του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό, όπου τους είπαν πως έπρεπε να περιμένουν οκτώ ώρες για να έρθει αεροπλάνο αντικατάστασης για να πετάξουν προς Μόσχα.