Μπροστά σε ένα αναπάντεχο περιστατικό βρέθηκαν επισκέπτες στο σπίτι που γεννήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ατλάντα της Τζόρτζια, αντιλήφθησαν ότι μια γυναίκα επιχείρησε να βάλει φωτιά στην οικεία του εμβληματικού ηγέτη για τα δικαιώματα των αφροαμερικάνων στις ΗΠΑ, την οποία ευτυχώς κατάφεραν να σταματήσουν.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023, (αργά το βράδυ τοπική ώρας Ελλάδας), ανέφερε η αστυνομία της πόλης σε δελτίο τύπου.

Διαβάστε επίσης: Τζον Λένον: Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του Τζούλιαν, 43 χρόνια μετά τη δολοφονία του - "Μου λείπεις"

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WSB-TV δείχνει μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα να περιλούζει τη βεράντα και τα παράθυρα στην πρόσοψη του σπιτιού.



Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, είχαν σταματήσει τη γυναίκα δύο κινηματογραφιστές και δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που επισκέπτονταν το σπίτιΈνας από τους κινηματογραφιστές δήλωσε στους New York Times ότι αρχικά νόμιζε πως η γυναίκα πότιζε θάμνους μπροστά από το σπίτι. Αργότερα μόνο είδε ότι άδειασε το περιεχόμενο ενός δοχείου πριν αρπάξει έναν αναπτήρα και επιχειρήσει να βάλει φωτιά.

Η γυναίκα που επιχείρησε να κάψει το σπίτι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα όπως ισχυρίζονται οι συγγενείς της


Η γυναίκα είναι υπό κράτηση, αναφέρει το BBC, και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό επειδή φέρεται να έριξε βενζίνη στο ακίνητο.

Ο πατέρας και οι τρεις αδελφές της 26χρονης γυναίκας, που έφτασαν αργότερα στο σημείο, είπαν ότι η δράστιδα έχει ζητήματα με την ψυχική υγεία της.

Δεν έχουν προκληθεί ζημιές από την ενέργεια της γυναίκας.

Το διώροφο σπίτι όπου ο Κινγκ πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του είναι ομοσπονδιακό μνημείο. Το εσωτερικό του είναι κλειστό για το κοινό από τον Νοέμβριο για επισκευές και ανακαινίσεις.