Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί αύριο (Τρίτη 12/12/2023) στον Λευκό Οίκο, με τον Ουκρανό ομόλογο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και για την κατάσταση στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

‘’Αύριο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο για μια σειρά συζητήσεων. Ανυπομονούμε για την επίσκεψη αυτή’’, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι ο Μπάιντεν αναμένει να ακούσει από τον Ζελένσκι νέα για την τρέχουσα κατάσταση του πολέμου με τους Ρώσους. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, ειδικά το χειμώνα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία κι ενώ οι εμπειρογνώμονες του Λευκού Οίκου αναμένον πως η Μόσχα θα πλήξει ενεργειακές υποδομές όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες στη χώρα.