Ως... «άντρας της χρονιάς» προβάλλεται η Τζόρτζια Μελόνι σε πρωτοσέλιδο ιταλικής εφημερίδας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Με τον, προβοκατόρικο για πολλούς, τίτλο «uomo dell'anno», δηλαδή «άνθρωπος» ή και «άντρας» της χρονιάς η ιταλική φέρει στο πρωτοσέλιδό της την Ιταλίδα πρωθυπουργό, με ένα άρθρο αφιέρωμα φιλοκυβερνητική εφημερίδα Libero, για την ισχυρή γυναίκα της Ιταλίας.

Ο αρθρογράφος, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είναι ο Μάριο Σέκι, επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο άρθρο του εκθειάζει την Μελόνι για το πώς έσπασε όλα τα ταμπού γύρω από το πρόσωπό της και τις ακραίες, μέχρι πρότινος, απόψεις της, ωθώντας πλέον την αντιπολίτευση σε μία άσφαιρη κριτική, καθιστώντας την αδιαμφησβήτητη ηγέτη.

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι ο «άνδρας της χρονιάς»

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η Μελόνι έχει οδηγήσει τους αντιπάλους της «σε μια κατάσταση αιώνιας τριβής, αφρίζοντας ότι είναι φασίστρια, ηγέτιδα της πατριαρχίας, γυναίκα αλλά όχι φεμινίστρια. Τόσες κουβέντες, το πρόβλημα λύθηκε: η Τζόρτζια είναι ο άνδρας της χρονιάς».

O αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναγνωρίζεται ως « άνδρας της χρονιάς γιατί πρώτα απ’ όλα ακύρωσε τον πόλεμο των φύλων κερδίζοντάς τον, σκεπτόμενος(η) διαφορετικά, αποκλίνοντας, ξεπερνώντας την αλαζονεία των αρσενικών και την ηττοπάθεια των θηλυκών. Δεν έσπασε το γυάλινο ταβάνι, το διέλυσε».

Συνεχίζει υπενθυμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε σε ένα πολύ δύσκολο 2023.

 «Είμαι η Τζόρτζια, είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα, είμαι Ιταλίδα και είμαι χριστιανή». Έτσι αποκαλούσε τον εαυτό της η Μελόνι σε ένα από τα διάσημα προπαγανδιστικά της συνθήματα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία. Ωστόσο από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να την αποκαλούν χρησιμοποιώντας το αρσενικό άρθρο του αξιώματός της και πολλοί το έκαναν.

Τόσο στον ιταλικό Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το δημοσίευμα και ο προβοκατόρικος τίτλος του έχουν οδηγήσει σε αντιδράσεις αλλά ο στόχος της εφημερίδας επετεύχθη, προκαλώντας σάλο με το πρωτοσέλιδό της.