Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου οι χώρες σε όλο τον κόσμο.  Δυο ημέρες πριν από την μεγάλη γιορτή για την αλλαγή του χρόνου στη Νέα Υόρκη και τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική μεγαλούπολη είναι δρακόντεια.

Οι διοργανωτές της πρωτοχρονιάτικης γιορτής στην περίφημη Times Square στη Νέα Υόρκη εκτοξεύουν κομφετί. Είναι η πρόβα της μεγάλης φιέστας στο κέντρο του Μανχάταν, για την αλλαγή του χρόνου, που γίνεται πόλος έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα πάντα είναι έτοιμα. Η μπάλα με το ρολόι για την αντίστροφη μέτρηση έχει στηθεί και οι δείκτες δείξουν μεσάνυχτα, αμέτρητα κομφετί θα πλημμυρίσουν το Μανχάταν.

Η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει στην σκιά του φόβου για μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη είναι ήδη δρακόντεια. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε πως οι δυνάμεις της πόλης θα είναι έτοιμες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, άλογα, drones, ελικόπτερα και σκάφη.

Φρούριο η Γαλλία

Οι δρόμοι στο κέντρο του Παρισιού θυμίζουν φρούριο, δυο ημέρες πριν από τους εορτασμούς για την αλλαγή του χρόνου.

Η αστυνομική παρουσία στην Γαλλική πρωτεύουσα είναι έντονη με μπλόκα σε κάθε γωνία. Ο υπουργός εσωτερικών είπε πως όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Έντονος ο φόβος στη Γερμανία

Με ένα βίντεο η γερμανική αστυνομία ελπίζει να μην επαναληφθούν τα περυσινά έκτροπα στο κέντρο του Βερολίνου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τα οποία τραυματίστηκαν 18 αστυνομικοί.

Ο φόβος για την ασφάλεια είναι ακόμα μεγαλύτερος φέτος, εξαιτίας του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς στη Μέση Ανατολή.