Μετά την φονική κακοκαιρία Γκέριτ που προκάλεσε σειρά σοβαρών προβλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται η καταιγίδα Χενκ που επελαύνει από σήμερα και λόγω της έντασής της, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλα τμήματα του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων των Μπέξλεϊχιθ, Γκρίνουιτς, Μπλάκχιθ, Μπρίξτον, Μπάτερσι, Γουάντσγουερθ και Ρίτσμοντ.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 10 το πρωί ώρα Βρετανίας.


Η καταιγίδα Χενκ φέρνει πολύ δυνατούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις και στην Ουαλία. Αποτέλεσμα είναι η έκδοση πορτοκαλί προειδοποίησης για ανέμους που μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα σχεδόν τα 130 χιλιόμετρα σε παράκτιες περιοχές.

Η προειδοποίηση, που θα ισχύσει μέχρι τις 8 το βράδυ ώρα Αγγλίας, συνεπάγεται κίνδυνο πλημμυρών στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας που θα δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα στις μετακινήσεις.



Το Μετεωρολογικό Γραφείο προβλέπει κατά τόπους βροχή 35-50 χιλιοστών, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές ίσως κινδυνεύσουν με πλημμύρα ακόμα και σπίτια ή επιχειρήσεις.

Συνολικά σε ισχύ βρίσκονται 100 προειδοποιήσεις για πλημμύρα, κυρίως στην κεντρική Αγγλία και στην Ουαλία.