Κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan έκανε την πρόβλεψη πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2024, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), θα αποσυρθεί τελικά από την προεδρική «κούρσα».

Διαβάστε ακόμα: Μπάιντεν σε διαδηλωτές: Εργάζομαι αθόρυβα με την κυβέρνηση του Ισραήλ για να μειώσει την παρουσία της στη Γάζα (Εικόνες & Βίντεο)

Σύμφωνα με τον Michael Cembalest,ο 82χρονος σήμερα Μπάιντεν θα παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του στο διάστημα από την «Σούπερ Τρίτη» στις 5 Μαρτίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2024, επικαλούμενος «λόγους υγείας».

«Σούπερ Τρίτη» είναι η ημέρα κατά την οποία ξεκινούν οι προκριματικές εκλογές στις πολιτείες των ΗΠΑ για το χρίσμα.

Οι προβλέψεις του Cembalest  βασίζονται κυρίως στο χαμηλό ποσοστό αποδοχής του προέδρου - παρά τη «δημιουργία περίπου 10% θέσεων εργασίας από την ημέρα της ορκωμοσία του».

Ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan, ωστόσο, δεν πρόβλεψε ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Μπάιντεν ως Δημοκρατικού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο.

Πάντως, αν οι προεδρικές εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Μπάιντεν θα έχανε από τον Τραμπ, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες κοινής γνώμης στις ΗΠΑ.