Μία 70χρονη γυναίκα νεκρή και 19 τραυματίες, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά, είναι ο νεότερος απολογισμός σε επίθεση με μαχαίρι και εμβολισμό με αυτοκιίνητο στην πόλη Ραανάνα, κοντά στο Τελ Αβίβ, μεταδίδουν οι «Times of Israel». Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, άλλα πέντε άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον κόσμο ύστερα από περιστατικό με μαχαίρωμα στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι και μία γυναίκα 70 ετών να καταλήξει στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε. Για επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις «Ταξιαρχίες Qassam» - το ένοπλο τμήμα της Χαμάς- κάνουν λόγο οι αναφορές.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο ύποπτος που πραγματοποίησε την επίθεση στη Ραανάνα είναι Παλαιστίνιος από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη και συνελήφθη.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας έκλεψε συνολικά τρία αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της ύποπτης επίθεσης με εμβολισμό με αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Eli Raymond, είπε: «Φτάσαμε στο σημείο με μεγάλες δυνάμεις και είδαμε έναν αριθμό τραυματιών με διαφορετικά επίπεδα τραυματισμού».

«Αμέσως αρχίσαμε να παρέχουμε ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της αιμορραγίας, της θεραπείας και της χορήγησης φαρμάκων. Εκκενώσαμε τους τραυματίες για περαιτέρω θεραπεία στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνελήφθη και δεύτερος άνδρας από τη Χεβρώνα, συγγενής του υπόπτου.

Το «σοβαρό περιστατικό» διερευνάται, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


«Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στη Raanana, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επιτόπου και οι συνθήκες διερευνώνται», έγραψε η αστυνομία του Ισραήλ σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter.

«Προτρέπουμε το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».