Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τέσσερα άτομα, ενώ άλλα 19 τραυματίστηκαν στο Τελ Αβίβ όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κόσμο. Ειδικότερα, στους 19 ανέβηκε ο αριθμός των τραυματιών από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος στο Τελ Αβίβ. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένα άτομο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον κόσμο ύστερα από περιστατικό με μαχαίρωμα στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι.

Τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας φέρεται να είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις «Ταξιαρχίες Qassam» –ένοπλο τμήμα της Χαμάς-  στην περιοχή Ραανάνα στα βόρεια του Τελ Αβίβ.

Το περιστατικό δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν συνδέεται με τρομοκρατία και προς το παρόν ερευνάται ως σοβαρό από την ισραηλινή αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το Sky News, μία 70χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας 34χρονος άνδρας και ένα αγόρι 16 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Οκτώ από τους τραυματίες φέρεται να είναι σε «μέτρια» κατάσταση, ενώ τρεις σε «ήπια», σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο Eli Raymond, από το MDA, είπε: «Φτάσαμε στο σημείο με μεγάλες δυνάμεις, είδαμε έναν αριθμό τραυματιών με διαφορετικά επίπεδα τραυματισμού.

 «Αμέσως αρχίσαμε να παρέχουμε ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της αιμορραγίας, της θεραπείας και της χορήγησης φαρμάκων. Εκκενώσαμε τους τραυματίες για περαιτέρω θεραπεία στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έπειτα από ένα σοβαρό περιστατικό που εκτυλίσσεται στη Ραανάνα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες εξετάζονται», έγραψε η ισραηλινή αστυνομία σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

«Το κοινό καλείται να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.