Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να τιμωρήσει δύο 16χρονους από την Βόρεια Κορέα με τιμωρία 12 ετών σε καταναγκαστικά έργα, καθώς παρακαλουθούσαν βίντεο από τη Νότια Κορεά

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα οργάνωση που συνεργάζεται με Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν, η καταδίκη έγινε δημοσίως μπροστά σε εκατοντάδες συνομηλίκους των δύο εφήβων

Το Reuters δεν επαλήθευσε ανεξάρτητα το υλικό του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νότου και Βορρά, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το BBC.

Το αυστηρό νομικό πλαίσιο για την νοτιοκορεάτικη ψυχαγωγία

Η Βόρεια Κορέα επιβάλλει εδώ και χρόνια αυστηρές ποινές σε όποιον συλλαμβάνεται να απολαμβάνει νοτιοκορεατική ψυχαγωγία ή να αντιγράφει τον τρόπο ομιλίας των Νοτιοκορεατών. Οι τιμωρίες περιλαμβάνονται από το 2020 σε έναν σαρωτικό νόμο «κατά της αντιδραστικής σκέψης», που κηρύσσει τον πόλεμο κατά των εξωτερικών επιρροών.


«Κρίνοντας από τη βαριά τιμωρία, φαίνεται ότι αυτό πρόκειται να προβληθεί στους ανθρώπους σε όλη τη Βόρεια Κορέα για να τους προειδοποιήσει. Αν είναι έτσι, φαίνεται ότι αυτός ο τρόπος ζωής της νοτιοκορεατικής κουλτούρας είναι διαδεδομένος στη βορειοκορεατική κοινωνία» δήλωσε ο Τσόι Κιόνγκ Χούι, πρόεδρος της Sand και διδάκτωρ πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ο οποίος αυτομόλησε από τη Βόρεια Κορέα το 2001.

«Νομίζω ότι αυτό το βίντεο μονταρίστηκε γύρω στο 2022... Αυτό που είναι ενοχλητικό για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ότι οι νέοι της χιλιετίας και της γενιάς Ζ έχουν αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους. Νομίζω ότι εργάζεται για να τους γυρίσει πίσω στον βορειοκορεατικό τρόπο».

Τους πέρασαν χειροπέδες σε δημόσια δίκη

Το βίντεο, που δημιουργήθηκε από τις αρχές της Βόρειας Κορέας, δείχνει μια μεγάλη δημόσια δίκη, στην οποία δύο έφηβοι με γκρι ποδιές φορούν χειροπέδες ενώπιον περίπου 1.000 φοιτητών σε αμφιθέατρο.

Όλοι φορούν μάσκες προσώπου, κάτι που υποδηλώνει ότι το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι μαθητές σύμφωνα με το βίντεο, καταδικάστηκαν για την παρακολούθηση και διάδοση νοτιοκορεατικών ταινιών, μουσικής και μουσικών βίντεο επί τρεις μήνες. «Παρασύρθηκαν από την ξένη κουλτούρα ... και κατέληξαν να καταστρέψουν τη ζωή τους» λέει ο αφηγητής. Το βίντεο κόβεται σε νεαρά κορίτσια που δένονται με χειροπέδες και γυναίκες της Πιονγκγιάνγκ που φορούν νοτιοκορεατική μόδα και χτενίσματα.