Ένα από τα μεγαλύτερα οπλοστάσια της Χαμάς ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ο στρατός του Ισραήλ στη Γάζα. Ειδικότερα, ένα σημαντικό δίκτυο με σήραγγες της Χαμάς εντόπισε ο ισραηλινός στρατός στη Χαν Γιουνίς σύμφωνα με τις IDF. Σύμφωνα με τις IDF το δίκτυο περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο υπόγειο χώρο παραγωγής όπλων που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στη νότια Γάζα.

Συγκεκριμένα τα στρατεύματα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και της επίλεκτης ομάδας Yahalom επιχείρησαν σε αυτό που οι IDF λένε ότι είναι ένα «στρατηγικό και κεντρικό» προπύργιο της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς που βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή και κοντά σε δύο σχολεία.

Ισραήλ: Έφοδο σε στράτευμα της Χαμάς

Την ώρα που τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν έφοδο στην περιοχή οι άνδρες της Χαμάς άνοιξαν πυρ εναντίον τους, ενώ εκτόξευσαν και RPG. Παράλληλα προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις εισόδους πολλών σηράγγων σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την είσοδο των Ισραηλινών στρατιωτών. 

Διαβάστε επίσης:  Ισραήλ: Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που θα αφήνει τη Χαμάς στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας

Οι IDF δηλώνουν ότι σημειώθηκαν αρκετές μάχες με ενόπλους της Χαμάς, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν πολλοί άνδρες της οργάνωσης. Παράλληλα οι στρατιώτες εντόπισαν αρκετές εισόδους τούνελ στην περιοχή, οι οποίες σύμφωνα με τις IDF οδηγούσαν σε ένα δίκτυο τούνελ μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, όπου η Χαμάς έκρυβε ένα υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων, το μεγαλύτερο στη νότια Γάζα. Αφού ερευνήθηκε, το φρεάτιο της σήραγγας καταστράφηκε από τους μηχανικούς μάχης.