Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν ένας αστυνομικός πέρασε για πυροβολισμό τον ήχο ενός βελανιδιού, που έπεσε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, την ώρα που είχε μέσα ύποπτο συλληφθέντα και άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς.

Στο περιστατικό που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2023, ο Τζέσε Χερνάντεζ, πρώην στρατιωτικός που είχε πρόσφατα προσληφθεί στην αστυνομία, ετοιμάζεται να μπει στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο όταν πέφτει ένα μεγάλο βελανίδι στην οροφή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας που διήρκεσε οκτώ εβδομάδες και κατέληξε σε μια έκθεση 44 σελίδων. Τότε ο ίδιος άρχισε να φωνάζει και ταυτοχρόνως να αδειάζει το όπλο του προς την κατεύθυνση του υπόπτου, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος φορώντας χειροπέδες.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Οκαλούζα έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό από την κάμερα, που έφερε επάνω του ο αστυνομικός Τζέσε Χερνάντεζ. Ο ήχος του βελανιδιού καταγράφεται στην κάμερα, με τον Χερντάντεζ 1,1 δευτερόλεπτα αργότερα να φωνάζει «Πυροβολισμοί! πυροβολισμοί!». 
Ο 24χρονος ύποπτος Μαρκίς Τζάκσον, ο οποίος δεν έφερε όπλο, όπως έδειξε η έρευνα, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, αλλά όπως ανέφερε ο ίδιος «τρομοκρατήθηκε και έκτοτε έχει ψυχολογικό τραύμα».

US police officer shoots at unarmed suspect after mistaking acorn drop for gunshot



Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να πέφτει στο έδαφος, στη συνέχεια να κυλιέται κάτω και να βγάζει το όπλο του, προτού αρχίσει να πυροβολεί πολλές φορές εναντίον του αστυνομικού οχήματος, ενώ ακούγεται να φωνάζει: «Με χτύπησαν! Με χτύπησαν!». Την ίδια ώρα η συνάδελφός του, που βρισκόταν επίσης έξω από το αστυνομικό όχημα, έβγαλε κι εκείνη το όπλό της και άδειασε τη γεμιστήρα στο αυτοκίνητο.

Ο Χερνάντεζ κρίθηκε ένοχος για υπερβολική χρήση φονικής βίας και παραιτήθηκε μετά το απίστευτο περιστατικό, στο οποίο πρωταγωνίστησε. Ο ίδιος δήλωσε ότι πίστεψε ότι ο ήχος του βελανιδιού ήταν πυροβολισμός από πιστόλι με σιγαστήρα.

Ο σερίφης Έρικ Άντεν δήλωσε επί του θέματος: «Παραδέχομαι ότι αυτή ήταν μια ιδιαίτερα δραματική και τραυματική στιγμή για τον Τζάκσον και είμαστε πραγματικά ανακουφισμένοι που δεν τραυματίστηκε». Τέλος δεν παρέλειψε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τον 24χρονο συλληφθέντα.