Στη Ρώμη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για τις διήμερες εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιαστικού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, ο οποίος δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικήες δικτύωσης ότι "έχουμε χρέος ως σοσιαλιστές και δημοκράτες να προσφέρουμε μια νέα ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης".

Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Ανδρουλάκης συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές εκλογές, έχουμε χρέος ως σοσιαλιστές και δημοκράτες να προσφέρουμε μια νέα ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης. Απέναντι στην ακροδεξιά, τη συντήρηση και τον λαϊκισμό, που εργαλειοποιούν τα μεγάλα προβλήματα, τις κοινωνικές ανισότητες. Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε ένα νέο όραμα, για περισσότερη αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Για καλές θέσεις εργασίας, για τις νεότερες γενιές, για εργασιακά δικαιώματα. Έχουμε χρέος να προετοιμάσουμε την Ευρώπη για προκλήσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον από ηγέτες αναθεωρητές όπως τον Πούτιν και τον Ερντογάν, αλλά και για μια πολύ αρνητική εξέλιξη στις ΗΠΑ όπως θα είναι η εκλογή του Τραμπ. Μια σύγχρονη Ευρώπη πρέπει να είναι μια αυτοδύναμη Ευρώπη, μια Ευρώπη με πραγματική ενοποίηση, όχι μόνο μια ενιαία αγορά. Αυτό δεν φτάνει, αυτό δεν αρκεί αν θέλουμε να είμαστε ισχυροί και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον οι λαοί της Ευρώπης».