ΗΠΑ οδεύουν...ολοταχώς σε νέα εκλογική μάχη μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για την προεδρία, μετά την απόφαση της Νίκι Χέιλι να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα δύο μονάδων στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 60%, που ανησυχεί και με τις δύο υποψηφιότητες, λόγω ηλικίας!

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κερδίζει αναποφάσιστους λόγω της στάσης του με το μεταναστευτικό


Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο Μπάιντεν έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να αντιμετωπίσει και την ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών που τον κατηγορούν ότι υποστηρίζει τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ότι οι ψήφοι που θα χάσει εξαιτίας της στάσης της χώρας θα πάνε στον Τραμπ, ωστόσο είναι ένα ποσοστό περίπου 20% αυτών που θα προτιμήσουν να μην πάνε στην κάλπη, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί καταστροφικό.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ κερδίζει αναποφάσιστους λόγω της στάσης του με το μεταναστευτικό, ωστόσο αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να διευρύνει τη στήριξή του από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος, οι οποίοι στην ιδέα της υποψηφιότητας του Τραμπ δείχνουν τάσεις φυγής και δείχνουν αναποφάσιστοι στο τι θα πράξουν κατά την ημέρα των εκλογών.