Το ΔΝΤ ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/3) ότι διερευνά ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης, το οποίο εντοπίστηκε στις 16/2, προσθέτοντας ότι οι 11 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβίαστηκαν από χάκερ.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τέθηκαν σε κίνδυνο δεν περιλάμβαναν εκείνους της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα ή άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

«Κανένας από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ανώτατης διοίκησης δεν παραβιάστηκε», δήλωσε στο Reuters η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΔΝΤ εκτέθηκαν σε κίνδυνο», ανέφερε το ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι οι λογαριασμοί αυτοί έχουν ασφαλιστεί εκ νέου και δεν υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω παραβίαση.

ΔΝΤ: "Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης"


Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό - το πρώτο του ΔΝΤ από το 2011 - δεδομένης της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού για διαφάνεια και ως υπενθύμιση προς το προσωπικό του να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των πρακτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως ανέφερε η πηγή.

Το ΔΝΤ γνωστοποίησε ότι έλαβε διορθωτικά μέτρα ως αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης πέραν αυτών των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτή τη στιγμή. Η έρευνα για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται», ανέφερε.