Την υπερπολυτελή ρωσική λιμουζίνα, που του έκανε δώρο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν οδήγησε δημόσια ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρόεδρος της Βορείου Κορέας μπήκε στο κλαμπ των μεγάλων ηγετών που διαθέτουν θωρακισμένη λιμουζίνα και μάλιστα η δική του είναι ρωσικής κατασκευής.

Στην επίσκεψή του στη Μόσχα φέτος τον Φεβρουάριο, ο Κιμ εκθείασε την υπερπολυτελή Όρους Σένατ λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου και αμέσως ο Πούτιν χάρισε μία στον φίλο και σύμμαχό του.

Ο Κιμ οδήγησε δημοσίως το φρούριο των 600 ίππων σε μια σαφή απόδειξη της ενίσχυσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Πιονγκγιάνγκ και η Μόσχα έχουν αναπτύξει στενή στρατιωτική συνεργασία και η Δύση καταγγέλλει πως η Βόρεια Κορέα στέλνει στη Ρωσία πυραύλους και οβίδες που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Για να απαντήσει στις ετήσιες κοινές ασκήσεις της Νοτίου Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εντείνει τα στρατιωτικά γυμνάσια και επιθεωρεί συστηματικά μονάδες του στρατού και της αεροπορίας εν δράσει.

Μάλιστα, ο στρατηλάτης της Βορείου Κορέας φόρεσε το δερμάτινο σκουφάκι του χειριστή άρματος μάχης και οδήγησε για λίγο το τεθωρακισμένο όχημα.