To Iσραήλ ζει υπό τον φόβο ενός επικείμενου χτυπήματος από το Ιράν, μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που οδήγησε στο θάνατο δύο υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματικών.

Ο χρόνος φαίνεται πως κυλά αντίστροφα, για μία επίθεση του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ, μετά τον πρόσφατο βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, με απολογισμό 13 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο στρατηγοί των Φρουρών της Επανάστασης.

Χτύπημα για το οποίο η Τεχεράνη κατηγόρησε ευθέως το Τελ Αβίβ. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ, αφού κάποιοι Ισραηλινοί αγόρασαν μαζικά, είδη πρώτης ανάγκης, με το φόβο ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Απειλές κατά του Ισραήλ εκτόξευσε και ο Χασάν Νασράλα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, την οποία τροφοδοτεί αδιάκοπα το Ιράν, με οπλισμό και χρήματα στο Λίβανο.

Υπό τον φόβο μιας επικείμενης ιρανικής επίθεσης σε ισραηλινά εδάφη, αναλυτές σχολιάζουν πως η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Τελ Αβίβ, παρά το ρήγμα ανάμεσά τους, λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα.




Μπάιντεν: Η στήριξη των ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από το αν το Ισραήλ επιτρέψει, άμεσα, να περάσουν τρόφιμα στην Γάζα


Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως η αμερικανική στήριξη, από δω και στο εξής, θα εξαρτηθεί από το αν το Ισραήλ επιτρέψει, άμεσα, να περάσουν τρόφιμα στην Γάζα, για τις χιλιάδες αμάχους που δίνουν μάχη με την ασιτία. Ο ισραηλινός στρατός αρκέστηκε να ανακοινώσει, ότι θα ανοίξει, προσωρινά, ένα συνοριακό πέρασμα στη βόρεια Γάζα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σχεδόν 14 χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τον λιμό. Στην Ράφα, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ έκανε έκκληση σε δραματικούς τόνους, να μπει τέλος στο δράμα των αμάχων.