Περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περίπου 14.000 ανθρώπους πρόκειται να απολύσει η Tesla, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία ετήσια στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, απασχολεί 140.473 ανθρώπους.

Τη μεγάλη αυτή απόφαση πήρε η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης και της πίεσης στις τιμές, αναφέρει ο Guardian. 

Ο Έλον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε την απόφαση σε μήνυμα, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Tesla είχε αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου υπήρξε επικάλυψη ρόλων και λειτουργιών εργασίας σε ορισμένους τομείς. Σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να μισώ περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει», αφού όπως γράφει, η απόφασή του αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να είναι ευέλικτη και καινοτόμος, έτοιμη για τον επόμενο κύκλο της αναπτυξιακής φάσης.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για την αυτοκινητοβιομηχανία που παρέδωσε περίπου 387.000 οχήματα, λιγότερα κατά 13% σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς. Πρόκεται για την πρώτη πτώση στις παραδόσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια ώρα κατέγραψε μεικτό περιθώριο κέρδους 17,6% το τέταρτο τρίμηνο, το χαμηλότερο των τελευταίων ετών.

Η εταιρεία επικαλέστηκε προβλήματα στην παραγωγή που προκλήθηκαν από απρόβλεπτους παράγοντες, όπως οι επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και η εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο, ενώ την ίδια ώρα, η παγκόσμια ζήτηση έχει τάσεις εξασθένησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής φέτος, η Tesla , η οποία διαθέτει εργοστάσια παραγωγής στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, τη Νέα Υόρκη και το Τέξας στις ΗΠΑ, καθώς και εργοστάσια στη Γερμανία και την Κίνα, έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της.