Απομακρύνεται, όπως φαίνεται, το ενδεχόμενο άμεσων αντιποίνων του Ιράν, αφού όπως αναφέρει με το Bloomberg, ο Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι η Τεχεράνη δεν αισθάνεται υποχρεωμένη να αντιδράσει στις εκρήξεις, οι οποίες, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, προκλήθηκαν από ισραηλινά πλήγματα.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr αναφέρει ως πηγή τον αρχηγό του στρατού Αμπντολραχίμ Μουσαβί, με την αναφορά ότι η Τεχεράνη έχει ήδη αντιδράσει στις ισραηλινές απειλές. «Έχετε δει την αντίδραση του Ιράν πριν από τώρα», είπε. Νωρίτερα, ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι δεν υπάρχει σχέδιο για άμεσα αντίποινα μετά το χτύπημα, που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

«Αδύναμη»

Νωρίτερα, ο υπουργός εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Itamar Ben Gvir, άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την προφανή αντίδραση της χώρας του, όπως  αναφέρει το Bloomberg, με αφορμή και την ανάρτησή του στην πλατφόρμα ''Χ'', στην οποία έγραψε μόνο τη λέξη «Αδύναμη» στα εβραϊκά.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ben Gvir δεν ανήκει στο κόμμα Likud του Μπενιαμίν Νετανιάχου και δεν συμμετέχει στο πενταμελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.


Η G7 επιθυμεί απόλυτη αποκλιμάκωση

Η G7, η οποία περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τον Καναδά, επιθυμεί μια "απόλυτη αποκλιμάκωση" στη Μέση Ανατολή, είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι μετά τις πληροφορίες ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα στο Ιράν, λέγοντας ότι οι ομόλογοι του στην G7 θα το συζητήσουν στις συνομιλίες στο Κάπρι, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Καλούμε όλους να είναι προσεκτικοί για να αποφύγουμε μια κλιμάκωση», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της RAI από το ιταλικό νησί, όπου φιλοξενείται μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της G7.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Mélanie Joly, η οποία στην πλατφόρμα ''Χ'' σχολίασε: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Θα εξετάσουμε την κατάσταση με τους υπουργούς Εξωτερικών στη σύνοδο της G7 σήμερα το πρωί στην Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί της G7, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκονται στο Κάπρι από την Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους το μεσημέρι της Παρασκευής (19/04).