"Αρμαγεδών" θυμίζουν εικόνες από πλημμύρες στην Κίνα, με τα νερά να έχουν μετατρέψει τεράστιους δρόμους σε τεράστια ποτάμια.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν οι ποταμοί σε τέτοιο βαθμό που να εγείρουν φόβους για «πλημμύρες του αιώνα». Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί νεκροί 3 άνθρωποι ενώ άλλοι 11 αγνοούνται.

Βίντεο δείχνει την πρωτοφανή ορμή ποταμού που έχει υπερχειλίσει, και καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Γέφυρες βρίσκονται με το ζόρι στην επιφάνεια, ενώ αυτοκίνητα, όροφοι πολυκατοικιών και ουρανοξυστών και ό,τι άλλο υπάρχει πιο κοντά στο έδαφος, βρίσκεται κάτω από το νερό.

Διασώστες αγωνίζονταν σήμερα σε διάφορες περιοχές της επαρχίας να απομακρύνουν κατοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, ορισμένοι μεταφέροντας ηλικιωμένους στις πλάτες τους, ενώ και ελικόπτερα αναπτύχθηκαν για τη διάσωση χωρικών που είχαν παγιδευτεί από κατολισθήσεις.



Η συντριπτική πλειονότητα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την Σινγκγιουάν, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την Καντόνα και την οποία διαρρέει ο ποταμός Μπέι, παραπόταμος του Ποταμού των Μαργαριταριών (Τζου Τζιάνγκ).

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές της επαρχίας.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι εγκλωβίστηκαν κοντά στην πόλη Τζιανγκγουάν, στο βόρειο τμήμα της Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.



Πλάνα που προβλήθηκαν από αυτό δείχνουν σπίτια στις όχθες ποταμού να έχουν καταστραφεί από τη λάσπη και μέλη σωστικών συνεργείων να παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους σε αθλητικό κέντρο.

Σύμφωνα με τις κινεζικές μετεωρολογικές υπηρεσίες, ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από θύελλες και δυνατούς ανέμους αναμένονται σήμερα στην μητρόπολη Σεντζέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ, στην οποία βρίσκεται η έδρα πολλών τεχνολογικών επιχειρήσεων.