Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη.

Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 20 άνθρωποι, συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και μετά έπεσε από τη γέφυρα Ποτσελούεφ στον ποταμό Μόικα, σύμφωνα με τον περιφερειακό επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα περίπου στη μία το μεσημέρι η αστυνομία έλαβε αναφορά για την πτώση ενός επιβατικού λεωφορείου από τη γέφυρα στον ποταμό Moika στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, επέβαιναν περίπου 20 άτομα τη στιγμή του ατυχήματος».




Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνήτης της πόλης Αλεξάντερ Μπεγκλόφ, στους τραυματίες παρέχεται άμεση βοήθεια. 

Όπως φαίνεται από τα βίντεο, ο οδηγός του λεωφορείου απέτυχε να ελέγξει το λεωφορείο, εμβόλισε πολλά αυτοκίνητα και έπεσε από τη γέφυρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση. 



Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, καθώς αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στο βυθισμένο όχημα και στο σημείο έχουν σπεύσει δύτες, διασώστες, ασθενοφόρα, καθώς και υπάλληλοι της διοίκησης της πόλης και της υγειονομικής επιτροπής. Εξήντα εννέα άτομα και 18 μονάδες εξοπλισμού συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης. 



Η Εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης συνεχίζει τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.