Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες εξαιτίας της σύγκρουσης λεωφορείου με φορτηγό στην επαρχία Σοφάλα της Μοζαμβίκης. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 48 τραυματίστηκαν, αναφέρουν οι αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην εθνική οδό 96, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Rádio Moçambique, ο οποίος μεταδίδει πως δύο παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών.

Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 70 άνθρωποι, που ταξίδευαν από την Μουτούα με προορισμό την Μπέιρα, πρωτεύουσα της επαρχίας Σοφάλα.

Πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος

Μαρτυρίες επιζώντων αναφέρουν ότι το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πριν συγκρουστεί με το φορτηγό και πέσει σε ποτάμι.

Τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου διερευνώνται, ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε σε δημοσιογράφους ότι πιθανολογείται πως η σύγκρουση έγινε σε επικίνδυνη προσπέραση που επιχείρησε ο οδηγός του λεωφορείου.

Σε τελετή για τα εγκαίνια νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούσι εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου στην επαρχία Σοφάλα.