Ένας 22χρονος ’γγλος και ένα Φινλανδός με το ψευδώνυμο Ryan, οι οποίοι εμφανίζονται να είναι μέλη της ομάδας χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο PlayStation Network και το Xbox Live τις ημέρες των Χριστουγέννων, συνελήφθησαν στα περίχωρα του Λονδίνου και το Ντάλας.

Ο 22χρονος Vinnie Omari συνελήφθη μετά από έφοδο της αγγλικής αστυνομίας στο σπίτι του και αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα με εγγύηση. Ο Omari, ο οποίος παρουσιάζεται ως μέλος της Lizard Squad, έστειλε στο dailydot.com φωτογραφία του εντάλματος έρευνας, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα Xbox One, τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, USB sticks και άλλο εξοπλισμό.

Η αστυνομία της Thames Valley ανακοίνωσε ότι ο Vinnie Omari συνελήφθη ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της απάτης και παραβίασης του νόμου περί χρήσης των υπολογιστών. Η έρευνα αφορά σε υπόθεση απάτης μέσω του PayPal, από το 2013 μέχρι και το καλοκαίρι του 2014.

Όπως δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον χρήστη @LizardMafia, άλλο ένα μέλος της ομάδας συνελήφθη από το FBI, μόλις έφτασε αεροπορικώς στο Ντάλας. Η Lizard Squad ανέφερε ότι πρόκειται για Φινλανδό πολίτη με το ψευδώνυμο Ryan, ο οποίος πετούσε από χώρα σε χώρα και η σύλληψή του φέρεται να σχετίζεται με ξέπλυμα μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω καρτών.

Στο μεταξύ, η Lizard Squad ξεκίνησε να διαθέτει παράνομα ως υπηρεσία ένα «εργαλείο» δρομολόγησης επιθέσεων DDoS εναντίον οποιουδήποτε στόχου. Το αποκαλούν Lizard Stresser και οι τιμές κυμαίνονται από 6 έως 500 δολάρια, ανάλογα με το εύρος τις επίθεσης. Μέλος της ομάδας, με το παρατσούκλι Dragon, ανέφερε στο dailydot.com ότι οι επιθέσεις στα δίκτυα του Xbox και του PlayStation δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια μεγάλη επιχείρησης μάρκετινγκ του Lizard Stresser.