"Είστε πολύ αγενής, αν με αφήνατε να τελειώσω μια πρόταση, θα καταλαβαίνατε τι θέλω να πω" είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη με την 43χρονη παρουσιάστρια του BBC, Έμιλι Μάιτλις, η οποία διέκοπτε τις απαντήσεις του, ζητώντας του να απαντάει με ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Αρκετοί από τους Βρετανούς τηλεθεατές πήραν το μέρος του νέου υπουργού, σχολιάζοντας αρνητικά την δημοσιογράφο, η οποία φημίζεται για το επιθετικό της ύφος.

Στο βιογραφικό της 43χρονης , πέρα από τη δημοσιογραφία, φαίνεται ότι εργαζόταν σε κομμωτήριο παράλληλα με τις σπουδές της στο Queens College Cambidge και μιλάει Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και μια κινεζική διάλεκτο.

Επιπλέον, έχει γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στην Καμπότζη και στην Κίνα και ύστερα εργάστηκε στο Channel 4 και στο Sky News της Μεγάλης Βρετανίας.

Παντρεμένη με τραπεζίτη, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά, κάνει κοσμοπολίτικη ζωή και ποτέ δεν αρνήθηκε ότι μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στην εξωτερική της εμφάνιση. Συνηθίζει να φορά κοντά φορέματα, έχει πάθος με τις ψηλοτάκουνες γόβες και τα ντεκολτέ. Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά όλων αυτών, αφού έχει πέσει θύμα παρενόχλησης, με τον δράστη να καταλήγει στη φυλακή.

Τα βασικά της όπλα στη δουλειά της λέει πως είναι «το φλερτ, η αποπλάνηση και η προδοσία», αναφερόμενη όπως συμπληρώνει στον τρόπο που χειρίζεται το λόγο και όχι σε... μακριές βλεφαρίδες. Αν και τα δύο πρώτα σίγουρα δεν τα επιστράτευσε στη συνέντευξή της με τον κ. Βαρουφάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βαρουφάκης blogάρει για τον "τσακωμό" στο BBC