Στην εκτέλεση δύο τζιχαντιστών κρατουμένων, και συγκεκριμένα μίας γυναίκας και ενός άνδρα ιρακινής καταγωγής, προχώρησε η Ιορδανία, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο φέρεται πως έκαψε ζωντανό το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνιμ, η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του Ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μουάτχ Αλ Καζαεσμπέχ, και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκαν στις 4:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα πρόκειται να έχει σήμερα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο μονάρχης της Ιορδανίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, αλλά η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών προγραμματίστηκε μετά την είδηση της δολοφονίας του πιλότου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως η δολοφονία του πιλότου ενδέχεται να σκληρύνει την στάση της Ιορδανίας, ως μέλος του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Συρία.